Zaštita od sunca nužna je i na snijegu

Bez obzira što zimi sunce manje grije UV zrake nisu nimalo bezopasne, pogotovo na velikim nadmorskim visinama gdje je sunce jačeg intenziteta nego na morskoj obali. Intenzitet UV zračenja raste sa povećanjem nadmorske visine pa je UV zračenje na planinama 20% – 40% jače nego uz more. Osim toga na snijegu je čak do 85% jača i refleksija sunca čime se utjecaj UV zraka na kožu dodatno pojačava.

Na planinama i snijegu ne treba zanemariti ni na hladnoću kao ni vjetar koji dodatno izlažu kožu oštećenjima i isušivanju što povećava rizik od preranog starenja kože.                                                   

Da bi se izbjegle najteže posljedice pojačanog utjecaja UV zraka na zimovanju se preporučuju kreme sa visokim zaštitnim faktorom od barem 30, a idealne su one sa faktorom 50+.

 ALPHANOVA za bezbrižan boravak na planinama u ponudi ima kreme sa zaštitnim faktorima 30 i 50+, a u ponudi je i tonirana krema sa faktorom 50+ koja ujednačuje ten kože na licu i „suhe“ je teksture pa je idealna i kao pologa za make-up. ALPHANOVA Tonirana krema za lice sa faktorom 50+ izvrsno hidratizira kožu pa ju je dovoljno nanijeti jednom dnevno, prije izlaska na otvoreno i snijeg, a za svaki slučaj stane i u svaki džep skijaške jake.

Specijalna ponuda!

Podijeli objavu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Podijeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ostale objave

jovančević web

Savjeti pedijatra za sunčanje

Foto naslovne slike: Željko Hladika/24 sata Rast i razvoj Sunce je izvor života na zemlji i da nema sunca ne bi bilo nas ni prirode

Izdvojeni proizvodi