Opći uvjeti korištenja

SADRŽAJ PORTALA

Ukupan sadržaj portala, uključujući tekst, grafiku, slike, logotipe, ikone, softver i druge sadržaje, vlasništvo je tvrtke BiO GLOBAL d.o.o. Zagreb, naših partnera ili autora sadržaja. Zabranjena je prodaja ili nadogradnja sadržaja portala alphanova.com.hr bez pismene dozvole autora ili ovlaštene osobe. Zabranjeno je i djelomično ili u cijelosti kopirati, reproducirati, objavljivati, mijenjati, dodavati, tiskati i distribuirati sadržaje portala alphanova.com.hr. Neovlašteno korištenje sadržaja portala alphanova.com.hr predstavlja kršenje autorskog prava i drugih zakona.

Korisnicima je dozvoljeno koristiti i pretraživati sadržaj portala alphanova.com.hr, dok ne krše autorska prava. Dozvoljeno je preuzimanje i ispis informacija i materijala s portala za potrebe gledanja i čitanja u nekomercijalne svrhe. Autori i tvrtka nisu odgovorni za bilo kakve negativne posljedice korištenja sadržaja portala alphanova.com.hr. U slučaju neovlaštenog objavljivanja autorskih sadržaja na portalu, autor je obvezan obavijestiti nas na adresu info@bioglobal.hr. U roku od 24 sata od upozorenja, objava će biti obrisana s portala.

Zajedno s autorima sadržaja portala brinut ćemo za točnost, ažurnost i potpunost podataka i sadržaja na portalu. Kao tvrtka ne preuzimamo nikakvu odgovornost ukoliko podaci nisu točni, potpuni i ažurni.

Sadržaj portala alphanova.com.hr namijenjen je samo za potrebe informiranja, a ne kao zamjena za osobni stručni savjet, na primjer liječnika. Dakle, korisnik se oslanja na sadržaj i informacije na portalu alphanova.com.hr uz vlastiti rizik.

 

OBVEZE KORISNIKA

Portal alphanova.com.hr namijenjen je pojedincima koji traže informacije o njezi kože i zaštiti kože djece i odraslih. Naš portal je javan i dostupan svima koji žele razmjenjivati svoje stavove i iskustva s drugim korisnicima, ili samo na taj način traže željene informacije.

Korisnici u potpunosti odgovaraju za sve informacije objavljene na portalu i za sve aktivnosti koje obavljaju pod svojim korisničkim imenom i osobnom lozinkom. Sadržaji koje korisnici objavljuju na portalu alphanova.com.hr ne odražavaju stavove redakcije portala alphanova.com.hr.

Zabranjuje se kršenje ili pokušaj kršenja privatnosti i sigurnosti portala alphanova.com.hr, što podrazumijeva:

 • Pokušaj da se provjeri ranjivost sustava;
 • Pokušaj prekida rada i usluga portala alphanova.com.hr kao što je širenje virusa na portalu alphanova.com.hr, “spamming” itd.

Kršenje sigurnosti i sigurnost portala znači civilnu i krivičnu odgovornost.

PRISTUP

Vlasnik će nastojati pružiti korisnicima nesmetano korištenje portala – pod normalnim uvjetima 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Iz tehničkih razloga, zbog održavanja ili zamjene hardvera ili softvera, može doći do kratkih prekida u radu portala ili smetnji s pristupom. U slučaju većih promjena sustava koje će biti obavljene nedjeljom ili praznikom, zadržavamo pravo do većeg ispada u korištenju portala.

 

OBVEZE PARTNERA

Partner je u potpunosti odgovoran za sadržaj svojeg oglasa. Obavezuje se da njegova reklama ili oglas ne krše aktualne zakone o oglašavanju i/ili nisu u sukobu sa postojećim kodeksom oglašavanja. Također, partner se obavezuje da neće objavljivati oglase koji mogu utjecati na povredu ljudskog dostojanstva, i koji promoviraju rasnu, seksualnu ili etničku i vjersku diskriminaciju ili političku netoleranciju, i sadržaje štetne po zdravlje i sigurnost ljudi i zaštitu okoliša i kulturnog nasljeđa, koji vrijeđaju vjerska ili politička uvjerenja ili štete interesima korisnika portala alphanova.com.hr. Vlasnik zadržava pravo odbiti ili povući reklamu, koja ne ispunjava navedene uvjete. U tom slučaju vlasnik nije dužan nadoknaditi cijenu objavljivanja oglasa, da o tome obavijesti partnera ili da za brisanje takvog oglasa traži dozvolu.

 

PRIVATNOST KORISNIKA

Portal alphanova.com.hr se obvezuje štititi privatnost svojih korisnika. Obvezujemo se da pri obradi podataka, čuvanju zbirke podataka i upotrebi takve zbirke nećemo kršiti odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Registracija i objava sadržaja na portalu alphanova.com.hr su dobrovoljni. Korisnici naših usluga imaju pravo pristupiti do svojih osobnih podataka, ažuriraju ih i brišu na način koji je dozvoljen na tim stranicama. Podaci korisnika biti će sačuvani dok su relevantni ili dok ih korisnici ne obrišu sami.

Osobne podatke o korisnicima prikupljamo i koristimo u svrhu vođenja baze podataka o registriranim korisnicima, poboljšanje korisničkog iskustva, praćenje statistike korištenja portala i za obavljanje usluga ovih stranica, o čemu su korisnici jasno i nedvosmisleno obaviješteni na ovoj stranici.

Automatski bilježimo i određene anonimne informacije koje se ne odnose na pojedinačne korisnike i ovise od načina na koji pretražujete portal. Ove informacije se koriste za interna istraživanja s ciljem poboljšanja naših usluga, za statističku obradu i iz sigurnosnih razloga. Te informacije obuhvaćaju: adresu i ime stranice sa koje korisnik ulazi na portal alphanova.com.hr, verzija korištenog pretraživača i trenutna IP adresa korištenog računala.

Korisnicima portala jamčimo njihovu anonimnost. Obvezujemo se da trećim osobama nećemo prosljeđivati imena i kontakt podatke (adresa, telefon, e-mail adresa) korisnika, bez njihovog eksplicitnog odobrenja.

Zadržavamo pravo da korisnike portala putem elektronske pošte obavještavamo o novostima i značajnim promjenama u sadržaju portala.

Nakon registracije, korisnik se automatski dodaje u spisak primaoca alphanova.com.hr e-novosti, koje mogu sadržavati i reklamne poruke. Korisnik se može u svakom trenutku odjaviti s liste primatelja poruke preko linka za odjavu koji se nalazi na kraju svake primljene e-novosti.

Pristup informacijama koje su u osobnom profilu korisnika dostupan je samo ovlaštenim osobama tvrtke BiO GLOBAL d.o.o. Zagreb. Tvrtka ne jamči da do neovlaštenih upada u osobne profile korisnika ne može doći.

 

LINKOVI NA DRUGE STRANICE

U sadržaju portala alphanova.com.hr nalaze se i linkovi k vanjskim web stranicama koji nisu održavani od strane vlasnika portala i njegovog administratora. Na te stranice nemamo utjecaj i ne odgovaramo za njihov sadržaj, politiku sigurnosti i drugo.

 

KOLAČIĆI (COOKIES) I JAVASCRIPT

Kao i većina stranica, portal alphanova.com.hr koristi kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se bilježe u memoriju računala. Korisnicima jamčimo da ih koristimo samo zato da im olakšamo pretraživanje po portalu i na način koji ni u kojem slučaju ne ugrožava njihovu sigurnost ili krši prava na privatnost. Ako korisnik onemogući kolačiće, korištenje određenih funkcija portala neće biti omogućeno, uključujući prijavu u osobni profil korisnika.

Za prijavu na portal alphaova.com.hr korisnik mora imati omogućenu upotrebu JavaScript-a.

 

ODGOVORNOST VLASNIKA

 BiO GLOBAL d.o.o. Zagreb ne odgovora za: 

 • Negativne efekte uporabe sadržaja portala alphanova.com.hr i za ispravnost, točnost, potpunost i ažurnost informacija;
 • Svako oštećenje ili gubitak podataka uslijed korištenja portala alphanova.com.hr;
 • Moguće štete programske ili računalne opreme koja omogućuje korisnicima ili pretplatnicima korištenje portala alphanova.com.hr;
 • Loše performanse ili nedostupnost ili ograničenu funkcionalnost portala alphanova.com.hr zbog poremećaja ili smetnji internet mreže;
 • Nedostupnost ili ograničenu funkcionalnost portala alphanova.com.hr prouzrokovanih od više sile;
 • Gubitak poslovne dobiti ili poslovnu štetu koja bi mogla nastati ili je nastala kao rezultat pogrešnog djelovanja i prikazivanja portala alphanova.com.hr;
 • Netočne podatke korisnika koji su objavljeni na portalu alphanova.com.hr;
 • Netočne informacije koje partneri objave na portalu alphanova.com.hr;
 • Potencijalne nezakonite aktivnosti korisnika ili partnera na portalu alphanova.com.hr;
 • Svaku vrstu diskriminacije ili uznemiravanja korisnika alphanova.com.hr od strane drugih korisnika ili partnera;
 • Prikupljanje i/ili spremanje bilo kojih informacija o korisnicima od strane drugih korisnika ili partnera portala alphanova.com.hr;
 • Nesmetano osiguravanje komunikacije između korisnika;
 • Pregled komunikacije između dva ili više korisnika, ali si pridržava pravo da pristupi bilo kojem obliku komunikacije korisnika u slučaju sumnje kršenja Pravila ili u slučaju drugih problema. 

RJEŠAVANJE SPOROVA

Za rješavanje svih sporova nadležan je sud u Zagrebu. Sve komentare i pitanja u vezi korištenja portala alphanova.com.hr možete poslati na e-mail adresu: info@bioglobal.hr